venres, 10 de novembro de 2017

POR QUE SE OSCURECEN AS MAZÁS AO CORTALAS?

 POR QUE SE OSCURECEN AS MAZÁS AO CORTALAS?
Necesitamos:
2 mazás
6 recipientes
papel de aluminio
auga
zume de limón
zume de laranxa
leite
 
Cortamos as mazás en catro trozos e pelámolas.
Un anaco utilizarémolo de control deixándoo nun recipiente sen facerlle nada.
Outro anaco envolverémolo en papel de aluminio. Outro, botarémoslle leite. Outro, con zume de limón. Outro con zume de laranxa . Outro, con auga e o derradeiro, botarémoslle leite.
Deixamos pasar una hora aproximadamente.
Que lle pasará a cada un dos anacos?
A nosa testa comeza a pensar e debatimos que lles pasará. Saben que o que queda como control vaise a poñer de cor marrón polo contacto co aire (oxidación), pero e os outros?.
Ao pasar o tempo imos ver que pasou. observamos a secuencia.
A que máis se oxidou foi a que non lle fixemos nada, logo por orden de máis a menos oxidación: auga, papel de aluminio, leite, zume de laranxa e o que mellor conserva á maza sen oxidarse é a que está dentro do zume de limón (moi bo antioxidante).

Ningún comentario:

Publicar un comentario